Як правильно вибрати авокадо. 5 порад від фахівців

В цій статті Ви дізнаєтесь як правильно вибрати авокадо, на які ознаки звертати увагу, як прискорити дозрівання авокадо. Топ 5 порад від фахівців, щоб отримати від покупки авокадо максимум користі та задоволення.

як вибрати авокадо

Зараз особливу популярність серед покупців здобуває доволі незвичний фрукт авокадо. На відміну від інших фруктів він майже не містить цукрів, а є доволі жирним (20-30% жиру). З біологічної точки зору це фрукт, хоча з кулінарної - скоріше овоч, оскільки його додають в салати і використовують як гарнір.

В авокадо містяться вітаміни С, Е, калій, антиоксиданти, що робить його мега-корисним.

При регулярному споживанні авокадо ви матимете низький рівень холестерину, здорові нирки, печінку, серце, свіжий подих, знизиться тиск, покращиться зір…

В магазинах зараз доволі часто можна знайти авокадо. Як правильно вибрати авокадо, щоб отримати стиглий фрукт, який принесе вам максимум задоволення і користі. Експерти радять звернути увагу на такі показники:

  1. Ретельно огляте шкірку авокадо. невелика кількість темних плям допустима, але не більше 30%, бо це вже свідчить про хворобу плоду.
  2. Недопустима навність тріщин, адже через них йде окислення авокадо і гниття.
  3. Можна злегка натиснути на авокадо. Плід має трошки пружинити.  Надто м’яке авокадо свідчить про перезрілість плоду і можливий початок процесу гниття. Надто тверде авокадо є ознакою незрілого плоду. В магазинах частіше всього зустрічаються саме тверді плоди. Тверде авокадо можна купувати. Вдома його потрібно зберігати при кімнатній температурі і чекати дозрівання, або ж якщо ви хочете швидше поласувати цим фруктом, то помістіть авокадо разом з яблуками або бананами у паперовий пакет і таким чином ви суттєво прискорите дозрівання авокадо.
  4. Ще можна потрясти авокадо. Якщо ви чуєте легкий стук кісточки, то плід спілий. 
  5. Подивіться на точку росту. Якщо потрібно, то зніміть хвостик і подивіться на маленький круглий слід під ним. Слід має мати жовто-зелений колір і ні в якому разі не коричневий, що є ознакою перезрілості.
  6. На колір орієнтуватись не варто, оскільки рзні сорти можуть суттєво відрізнятись по кольору від світло-зеленого до коричневого.

В Україну завозять переважно два види авокадо : Бейкон (зелений і гладенький) і Пінкертон (темно-зелений, з пухирцями, трохи крупніший по розмірах).

Ви можете переглянути акції та знижки супермаркетів. Можливо саме зараз є акція на авокадо.